تفاوتها، کاربردها و دستور چند غذای خاص با این ادویه خوشرنگ
در دنیای رنگارنگ ادویهها، پاپریکا مثل یک ستاره میدرخشه؛ هم به غذا رنگ میده، هم طعم. اما اگه تا حالا موقع خرید با دو گزینهی «پاپریکای کلاسیک» و «پاپریکای دودی» مواجه شدی و برات سؤال پیش اومده که فرقشون چیه و کدومش بهتره، این مقاله مخصوص توئه.

پاپریکا چیست؟
پاپریکا پودریه که از فلفل دلمهای خشکشده یا فلفلهای ملایم (گاهی تند) تهیه میشه. نه فقط توی آشپزی اسپانیایی و مجارستانی، بلکه در بسیاری از غذاهای امروزی نقش مهمی داره.
اما ما دو نوع معروف از این ادویه خوشرنگ داریم:
پاپریکای کلاسیک:
- به رنگ قرمز روشن
- با عطری شیرین و ملایم
- و طعمی کمی شیرین
- تولید با خشکشدن ساده فلفلها
و اما پاپریکای دودی:
- به رنگ قرمز اما متمایل به قهوهای
- با عطری گرم، عمیق، با رایحه دودی
- و طعمی قویتر و پیچیدهتر
- تولید با خشککردن فلفلها با دود چوب بلوط

نکته: پاپریکای کلاسیک برای غذاهای روزمره عالیه و پاپریکای دودی برای طعمدهی خاص و حرفهایتر استفاده میشه.
چه وقت از پاپریکای دودی استفاده کنیم؟
پاپریکای دودی وقتی خودی نشون میده که بخوای به غذات یه طعم کبابی بدون زحمت آتش بدی!

چی بپزیم!
۱. فیله مرغ با پاپریکای دودی و لیمو
مواد لازم:
فیله مرغ
پاپریکای دودی
روغن زیتون، سیر، لیموترش، نمک و فلفل
طرز تهیه:
فیلهها رو با همه مواد مرینیت کن، ۲ ساعت بذار بمونه، بعد توی فر یا تابه گریل کن.
طعم دودی بینظیر بدون نیاز به باربیکیو!

۲. سیبزمینی تنوری با پاپریکا
مواد لازم:
سیبزمینی قاچشده
پاپریکا (کلاسیک یا دودی)، نمک، فلفل، روغن زیتون، سیر خشک
طرز تهیه:
همه رو ترکیب کن، داخل فر بذار تا طلایی بشه.
برای کنار استیک، مرغ یا بهعنوان میانوعده سالم عالیه.
۳. املت اسپانیایی با پاپریکا
مواد لازم:
تخممرغ، سیبزمینی، پیاز، پاپریکای کلاسیک
روغن زیتون، نمک، فلفل
طرز تهیه:
پیاز و سیبزمینی رو سرخ کن، تخممرغ با پاپریکا بزن، بریز روش، در تابه دربسته بپز.
پاپریکا رنگ و طعمی خاص به این املت ساده میده.
۴. خوراک لوبیا قرمز با سوسیس و پاپریکا
مواد لازم:
لوبیا قرمز پخته
سوسیس گیاهی یا دودی
پیاز، سیر، پاپریکای دودی، رب گوجه
طرز تهیه:
همه مواد رو تفت بده، کمی آب اضافه کن، بذار جا بیفته.
یه غذای گرم و دلچسب برای شبهای سرد.
پاپریکا در آشپزی ایرانی چطور استفاده میشه؟
در سالهای اخیر، خیلی از آشپزهای ایرانی هم از پاپریکا توی غذاهایی مثل:
برنجهای ترکیبی
کوکو سبزی
جوجه کباب
انواع سس سرد
همبرگر خانگی
استفاده میکنن. پاپریکا به جای رنگ غذا، رنگ طبیعی و طعم دلپذیر میده.

جمعبندی: کلاسیک یا دودی؟ هر دو عالی، اما...
اگه دنبال یه ادویه رنگدهنده، ملایم و شیرین هستی، پاپریکای کلاسیک انتخاب خوبیه.
اما اگه دوست داری طعم غذاهات حرفهایتر، عمیقتر و خاصتر باشه، حتماً پاپریکای دودی رو امتحان کن.
در فروشگاه ما هر دو نوع پاپریکا:
- از فلفلهای با کیفیت بالا تهیه شدن
- بدون مواد افزودنی
- در بستهبندی تازه و بهداشتی عرضه میشن
- و برای انواع سبکهای آشپزی مناسب هستن
همین حالا پاپریکای مورد علاقهت رو انتخاب کن و به غذات رنگ و روح تازه ببخش!

»» سفارش پاپریکا دودی راز پارسی














